Joukkueenjohtajat|Seuran johtokunta

”Saat tasan sen mitä ansaitset”

25.10.2014

Titaanien oman alueen puolustuspelaaminen on tällä hetkellä erittäin hyvässä kunnossa, mutta maalinteko tökkii pahemman kerran.

Titaanien A-nuoret saivat lauantaisella Leppävaaran-visiitillään karusti huomata, että jääkiekko on edelleen maalintekopeli. Punanutut olivat lähes kaikessa muussa kotijoukkuetta parempia paitsi maalinteossa. Tästä syystä EKS vei ottelun voittolaukauksilla nimiinsä lukemin 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0).

EKS – Titaanit 2-1 vl (0-0, 1-1, 0-0, 0-0)

29:26 0-1 Mikke Lempiäinen (Jani Vilkas, Antti Jormakka)
35:10 1-1 Waltteri Ihamuotila (Otso Lukka)
65:00 2-1 Viljami Rapeli VL VoM

Maalivahdit:

EKS – Jere Koponen 12+8+16+4= 40 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 9+9+17+6= 41 torjuntaa

Jäähyt:

EKS 6 x 2min + 1 x 10min= 22min
Titaanit 8 x 2min= 16min

Pallopeleissä, joihin jääkiekko myös kuuluu, ottelun voittaminen vaatii onnistumisia. Oli se sitten maaleja tai koreja, niitä enemmän tehnyt voittaa ottelun.

Niin kävi myös tänään Espoon Leppävaarassa sijaitsevalla Reebok Areenalla mitellyssä Nuorten Mestiksen alkusarjakamppailussa.

Vierasjoukkueena kaukalossa esiintynyt Titaanit pelasi todella ehyen ja selkeästi isäntiään paremman ottelun, mutta kotkalaiset onnistuneet EKS-vahti Jere Koposen ohittamisessa kuin yhden vaivaisen kerran.

Paikkoja punanutuilla kyllä piisasi yllin kyllin, mutta laukausten laatu ratkaisuhetkillä jäi todella vaisuksi.

– Meillä oli muun muassa seitsemän läpiajoa, mutta niistä jok’ikinen jäi käyttämättä. Noin se vain sitten menee – saat tasan sen mitä ansaitset, puuskahti Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen harmistuneena.

Titaanit ei tosiaan ansainnut Mikke Lempiäisen toisessa erässä Antti Jormakan viivakudin riparikiekosta sisään lakaisemaan yhtä osumaa enempää, vaikka kotkalaiset hallitsivatkin peliä noin 85-prosenttisesti taiston kokonaisajasta.

– Olimme tänään ajoittain täysin ylivertaisia vastustajaan nähden ja voitimme maalipaikat pyöreästi 15-3, mutta siitä huolimatta hävisimme, Oksanen selvensi ottelun kuvaa.

Punanutuille siunaantui jokaisen pelatun erän aikana useita sellaisia maalipaikkoja, joista kiekko olisi vain pitänyt kylmästi naulata häkkiin, mutta niin vain EKS-veskari Koponen selvisi kerta toisensa jälkeen pinteestä.

– Jääkiekko on kuitenkin ennen kaikkea maalintekopeli ja me emme tunnu tällä hetkellä tekevän oikein mistään paikoista maaleja.

Meditaatio apuvälineeksi?

Titaanien viedessä peliä ja puolustaessa samalla jokaisen viisikon voimin tiiviisti omaa aluettaan, ei kotijoukkue juuri tekopaikoille päässyt.

EKS:n ainoa maalikin oli puolittain vahinko, sillä keskialueen kiekonmenetyksestä kääntyneen vastahyökkäyksen päätteeksi peliväline pomppasi kotkalaispelaajan kautta todella epäonnisesti siniviivan tuntumaan liukuneen Waltteri Ihamuotilan ulottuville.

Tilanteeseen nopeasti reagoinut EKS-puolustaja latasi välittömästi terävän ja lopulta aivan yläriman alle suuntautuneen kudin, joka yllätti pahassa maskissa olleen titaanivahti Niilo Pussisen tasoittaen maalilukemat 1-1:een.

Tähän isäntien ilonaiheet peliajan puitteissa jäivätkin, sillä kuparisen rikkoutumisesta tulistunut Pussinen ei enää suostunut edes leikillään antautumaan nollaten muun muassa kolmannen erän alussa rangaistuslaukauksesta maalintekoa yrittämään päässeen Vikke-Werner Lampénin aivan täysin.

Vielä jatkoajallakin Titaaneille tarjottiin oivaa mahdollisuutta pelin ratkaisuun, kun EKS-kapteeni Joonas Seppälä nappasi itselleen korkeasta mailasta pikkukakkosen.

Punanuttujen pakkopeli oli kuitenkin kuin joukkueen maalinteko pienoiskoossa – tehotonta ja mielikuvituksetonta.

65 minuutin tahkoamisen jälkeen ottelun voittajaa jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailun avulla, jonka ainoaksi onnistujaksi kohosi lopulta todellisen laserin aivan titaanimaalin oikeaan yläkulmaan tulittanut EKS-hyökkääjä Viljami Rapeli.

Näin ollen peliä lähes mielin määrin hallinnut ja tekopaikkoja solkenaan luonut Titaanit sai kovasta uurastuksesta palkinnoksi vain yhden vaivaisen pisteen, EKS:n päästessä herkuttelemaan kahdella lisäpongolla.

– Joukkueen pelaamiseen pitää olla tyytyväinen, sillä se on tällä hetkellä todella hyvässä kuosissa, kehui omiaan titaaniluotsi Marko Oksanen.

– Siitä puuttuu kuitenkin tasan yksi elementti – maalit.

Kysyttäessä mahdollisia keinoja maalikipsin murtamiseen latasi Oksanen pöytään varsin yksinkertaiset teesit, jotka kokenut kiekkomies oli myös joukkueelleen loppuillan aktiviteeteiksi antanut.

– Ei siihen valmentajalla hirveästi ole keinoja olemassa saati taikatemppuja tehtävänä, Oksanen kommentoi.

– Kyllä pelaajien pitää itse omalta kohdaltaan käydä asia läpi ja sanoinkin pelin jälkeen, että ensiyönä on jokaisen syytä meditoida peiton alla sekä hakea sitä kautta onnistumisen tunne huomista peliä silmällä pitäen.

Oksasen usko omiinsa ei kitkeristä maalin tappioista huolimatta edelleenkään horju.

– Kyllä tuollaisen työmäärän sekä pelaamisen myötä jossain kohtaa sen ketsuppipurkin on auettava ja lähdetään siitä, että se aukeaa huomisessa kotiottelussa.

Sunnuntaina Titaaneille tarjoutuukin uusi sauma ilmeen kirkastamiseen sekä maalien tekoon, kun jo harjoituskaudella tutuksi tullut vastus, Karhu-Kissat, saapuu vierailulle Ilona Areenalle.

– Karhu-Kissat on aika paljon erityyppinen vastustaja kuin EKS. Iso ja fyysinen porukka, johon kuitenkin liike tehoaa hyvin, sanaili Oksanen.

– Lähdetään siis siitä liikkeelle, että liikumme hyvin ja hallitsemme sillä tavoin peliä sekä teemme sitten ne voittoon tarvittavat maalit!