Joukkueenjohtajat|Seuran johtokunta

Titaanit – Kymenlaakson herra!

18.10.2014

Vahvalla pelipäällä ollut Ville Äijälä löi alkutahdit KooKoon kurmotukselle.

Titaanien A-nuoret katkaisi tappioputkensa Nuorten Mestiksen alkusarjan lauantaisessa ottelussa parhaimmalla mahdollisella tavalla. Punanutut nimittäin nujersivat Ilona Areenalla vierailleen paikallisvastus KooKoon tiukkojen vaiheiden jälkeen maalein 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) ja nappasivat näin ollen itselleen Kymenlaakson herruuden.

Titaanit – KooKoo 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

16:33 1-0 Ville Äijälä (Juho Luukkonen, Eppu Oksanen)
37:34 1-1 Matias Palmunen (Niko Lakimo) YV
37:57 2-1 Juho Luukkonen (Eppu Oksanen)
46:19 3-1 Joel Helle (Miro Mänttäri, Juho Saarilehto) SR VoM

52:25 3-2 Santeri Salminen SR

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 6+16+5= 27 torjuntaa
KooKoo – Tomi Rautio 17+14+11= 42 torjuntaa (poissa 57:19-60:00)

Jäähyt:

Titaanit 8 x 2min= 16min
KooKoo 7 x 2min= 14min

Kääntyihän se kurssi viimeinkin kohti oikeaa suuntaa. Titaanien A-nuoret pisti lauantaina ryminällä poikki jo neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa, kun punanutut näyttivät kotoisalla Ilona Areenallaan kaapin paikan paikallisvastustaja KooKoolle.

Kotkalaisten otteista huokui jo alkulämmittelystä lähtien valtaisa näyttämisen halu sekä yhteen hiileen puhaltamisen mukanaan tuoma tunne, joka välittyi kiekon pudottua jäähän varmasti myös katsomoon saakka.

Punanutut taistelivat isolla sydämellä ja hurjalla vimmalla jokaisen tilanteen loppuun asti, pakottaen näin kouvolalaiset välittömästi puolustuskannalle.

Sen myötä olikin varsin mielenkiintoista, että aina Lappeenrannasta asti Kotkaan rahdattu päätuomari Juho Raukola passitti järjestään peliä ja kiekkoa hallinneen kotijoukkueen pelaajia jäähyaitioon varsin heppoisin perustein, laskien samalla aivan vastaavanlaisia rikkeitä valkopaitaiselta vierailijalta läpi sormiensa.

Titaanimiehistö reagoi Raukolan tuomioihin välillä varsin kovasanaisestikin, mutta tappoi samalla myös kiekkoja varmaotteisesti pysäytelleen maalivahtinsa Niilo Pussisen johdolla alivoimansa nöyrästi pois päiväjärjestyksestä.

Päätuomarin viheltelyistä ja viheltämättä jättämisistä lisäkipinää saaneen kotijoukkueen kova yritys palkittiin lopulta ajassa 16:33, kun suoraan jäähyaitiosta mukaan ylivoimahyökkäykseen sännännyt Ville Äijälä pääsi lataamaan Juho Luukkosen maukkaasta poikittaissyötöstä kumimuikun KooKoo-nuottaan ohi tyhjää haroneen Tomi Raution.

Kotkalaisten päästyä numeroidenkin valossa vieraidensa niskan päälle meni peli entistä kovemmaksi kamppailuksi ja sehän tiesi taas kerran sitä, että päätuomari Raukola pääsi ottamaan itselleen entistä näkyvämpää roolia.

Tällä kertaa pillipiipari tosin löysi lähes järjestään tilanteista molempien osapuolten rikkeitä, jaellen rangaistuksia oikealle ja vasemmalle.

Runsaiden jäähyjen rikkoma toinen erä olikin melkeinpä yhtä erikoistilannepelaamista ja se näytti auttavan jalalla isäntiään jäljessä ollutta KooKoota.

Kouvolalaiset onnistuivatkin vähän kuin varkain hivuttautumaan punanuttujen rinnalle vajaat kolme minuuttia ennen erätaukoa, kun Matias Palmusen viivasta ampuma kiekko pomppi kovassa maskissa olleen Niilo Pussisen selän taakse.

Titaanit ei tästä, halvalla tavalla syntyneestä tasoituksesta, ollut moksiskaan ja vain 23 sekuntia myöhemmin Juho Luukkonen survoi Eppu Oksasen laukauksen paluukiekon jäitä pitkin KooKoo-maaliin, räjäyttäen samalla niin punanuttujen vaihtoaition kuin kotiyleisönkin riemumylvintään.

Jännitys säilyi loppuun asti

Kotkalaisten 2-1-johdosta käyntiin polkaistu kolmas erä tarjosi 160 katsojalle niin jännitystä, vauhtia kuin vaarallisia tilanteitakin koko rahan edestä.

Titaanit oli viimeisen kaksikymppisenkin aikana selkeästi pelin hallitseva osapuoli, mutta KooKoo roikkui sitkeästi isäntiensä mukana taistelussa Kymenlaakson herruudesta.

Ottelussa alettiin elää jo varsin ratkaisevia vaiheita Ilona Areenan digitaalien näyttäessä aikaa 46:19, punanuttujen karatessa keskialueen kiekonriiston seurauksena ylivoimahyökkäykseen.

Joel Helle vei limpun siniviivan yli, käytti sitä välillä vastaiskussa mukana olleella Miro Mänttärillä ja lakaisi pelivälineen lopulta voimalla edellä mainitun loistavasta lättysyötöstä KooKoo-veskari Tomi Raution ulottumattomiin.

Kahden maalin karkumatkan turvin oman pään turvaamiseen keskittynyt Titaanit sai KooKoon joutuessa pakon edessä avaamaan pakettiaan lisää vastaiskun paikkoja, mutta kahdesti loppuerän aikana läpi päässyt Juho Luukkonen ei löytänyt Raution puikoista kiekon mentävää reikää kovasta yrityksestä huolimatta.

KooKoo sitä vastoin onnistui pistämään pelin uudemman kerran todella jännäksi, kun Niko Lakimo pääsi laittamaan titaanialueella pyörineen karusellin päätteeksi ranteet b-pisteiden välissä lukkoon ja suuntaamaan vetonsa tarkasti aivan kotijoukkueen maalin vasempaan yläkulmaan.

Jostain kumman syystä maali kuitenkin merkittiin tilastoihin vieraiden Santeri Salmiselle, vaikka tekijä oli nimenomaan Niilo Pussisen yllättämään päässyt Lakimo.

3-2-kavennuksen jälkimainingeissa KooKoon häkkipäinen puolustaja Jere Kola aiheutti lähes sydänkohtauksen punanuttujen vaihtopenkille neppaamalla puolihuolimattoman näköisestä suorasta hyökkäyksestä lötön Pussisen vartioiman titaanimaalin tolppaan.

Isäntien kannalta kiekko pyörähti tolpasta juurikin oikeaan suuntaan, säästäen ottelun kirjurin ikäviltä lisähommilta.

Kyseinen vaaranpaikka jäi lopulta myös kouvolalaisten parhaaksi tasoitussaumaksi, sillä Titaanien onnistui puolustaa jäljelle jääneet minuutit kellosta pois.

Summerin soidessa titaanimiehistöstä näki ja kuuli pitkään haetun voiton mukanaan suuren helpotuksen ja ilon tunteen, joka pääsi purkautumaan eläimellisenä huutona ja juhlintana. Toki oman pikantin lisämakunsa kyseiseen show’hun toi se tosiasia, että voitto tuli nimenomaan KooKoon kustannuksella.

Sama onnellisuus ja helpotus paistoi myös kotkalaisjoukkueen pääkäskijä Marko Oksasen pelin jälkeisistä kommenteista.

– Äärimmäisen tärkeät kolme pistettä! Koko joukkueelle iso kiitos, sillä tänään ei löytynyt yhtään huonoa suorittajaa, Oksanen totesi välittömästi nauhurin pärähdettyä käyntiin.

– Kyllähän voittaminen tuntuu ja maistuu aina erittäin hyvältä – pakko se on myöntää, että maalin voitto KooKoosta on ehkä se kaikkein makein juttu.

Kokeneen titaaniluotsin mukaan voitto tuli tosiaankin tarpeeseen, sillä Titaanit oli aiemmissa otteluissa jäänyt hyvästä taistelusta huolimatta ilman palkintoa.

– Hyvästä työstä hyvä palkkio – henkisesti tämä voitto oli joukkueelle varmasti todella vapauttava, Oksanen kommentoi.

Lauantaina punanutut saivat vihdoin omat palikkansa sen verran hyvään järjestykseen, että suurimmat virheet ja mustat hetket loistivat poissaolollaan koko 60 minuutin ajan.

– Olimme jo aiemmin pelanneet hyviä pelejä kärkiporukoita vastaan ja hävinneet ne maalilla pienien virheiden seurauksena, Oksanen tokaisi.

– Tänään kaveri oli se, joka teki ne virheet ja olimme mielestäni muutenkin lähestulkoon kokoajan pelillisesti yhden potkun KooKoota edellä.

Oksasen mieltä lämmitti erityisesti se, että yhteen hiileen puhaltanut kotkalaisjoukkue teki kaukalossa juuri niitä asioita, joita on harjoituksissa harjoiteltu.

– Jos aiemmissa peleissä on ollut vähän heikompia jaksoja, niin tänään niitä ei tullut, vaan teimme täydet 60 minuuttia yhteisesti sovittuja asioita ja se näkyi tulostaululla, titaanivalmentaja hykerteli tyytyväisenä.

KooKoon 3-2-kavennuksen ja sen jälkeisen tolppakudin kotkalaispurren ohjaaja näki vain yleisön viihtymisen kannalta hyvänä asiana.

– Siinä tarjoiltiin vielä loppuun yleisölle vähän viihdykettä. Kaikki saivat varmasti jännittää loppuun asti ja kaivaa samalla nitropurkit esiin, Oksanen naurahti.

Makean ja ennen kaikkea todella tärkeän kotivoiton myötä Titaanit jatkaa tiukasti taistelua paikasta Nuorten Mestiksen alkusarjan kahdeksan parhaan joukossa.

– Nyt joukkue pääsee muutamaksi päiväksi vetämään vähän happea ja sitten taas ensi viikolla on aika suunnata harjoittelun kautta katseet kohti tulevan viikonlopun kahta kovaa koitosta, joista haemme lisää täytettä pistepussiimme, täräytti punanuttutirehtööri loppukaneetikseen.