Joukkueenjohtajat|Seuran johtokunta

”Älyttömän hieno taistelu koko joukkueelta”

5.10.2014

Vahvaan torjuntavireeseen äitynyt Niilo Pussinen siivitti omalta osaltaan Titaanit hurjaan taisteluun sunnuntai-iltapäivän Mestis-koitoksessa.

Luonnetta ja tahtoa – niistä hyvän jääkiekkojoukkueen tunnistaa helposti. Kyseisiä elementtejä löytyi myös roppakaupalla Titaanien A-nuorten sunnuntaisesta vierasesityksestä. Kotijoukkue ja samalla myös Nuorten Mestiksen alkusarjan kärkiporukka Kiekko-Vantaa saikin tehdä täyden päivätyön säilyttääkseen puhtaan saldonsa, sillä 2-1 (2-0, 0-0, 0-1) –lukemin lopulta taipuneet punanutut pistivät isäntänsä todelliseen testiin.

K-Vantaa – Titaanit 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)

01:14 1-0 Emil Leppänen (Teemu Mielonen)
14:56 2-0 Jere Partanen (Eemil Leppänen, Ville Heikkinen) VoM
47:34 2-1 Jani Vilkas (Ville Äijälä) AV

Maalivahdit:

K-Vantaa – Manu Lähteenmäki 6+14+7= 27 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 17+17+14= 48 torjuntaa (poissa 59:28-60:00)

Jäähyt:

K-Vantaa 2 x 2min= 4min
Titaanit 6 x 2min= 12min

Edellispäivänä 1-4-lukemin kotonaan HCK:lle taipuneet Titaanien A-nuoret lähtivät sunnuntaina kirkastamaan kilpeään ennakolta ehkäpä Nuorten Mestiksen alkusarjan kovimpaan paikkaan sarjakärki Kiekko-Vantaan vieraaksi Tikkurilan Trio Areenalle.

Jos joku oli etukäteen tuijotellut sarjataulukkoa ja todennut siinä sivussa tulossa olevan isännille helpon iltapuhteen, sai hän ihmetellä silmät ymmyrkäisinä todella tiukan ja tasaisen taiston 2-1-lopputulosta.

Titaanit nimittäin pisti vantaalaiset todella armottomalla työnteolla sekä oman pelitavan noudattamisella pelaamaan sarjan kärjessä olevan joukkueen edellyttämällä tasolla, joten jo sen myötä niukka tappio korvensi kotkalaisten mieliä taiston tauottua.

Punanuttujen päävalmentaja Marko Oksanen oli tappiosta huolimatta enemmän kuin ylpeä oman miehistönsä ryhdikkäästä peliesityksestä.

– Kauden paras esitys ehdottomasti! Aivan huikea vääntö ja älyttömän hieno taistelu koko joukkueelta, Oksanen kehaisi.

– Jos tällaisesta esityksestä vain saisi pisteitä, niin nyt ne olisi pojille ehdottomasti suonut.

Niin… ne arvokkaat sarjapisteet. Sellaisia yleensä löpsähtelee tilille sarjassa kuin sarjassa, kunhan vain muistaa puolustaa hyvin joukkueena ja laittaa siinä sivussa kiekot tekopaikoista reppuun.

Titaanit hoiti ensin mainitun asian maanmainion maalivahtinsa Niilo Pussisen piiskaamana sunnuntai-iltapäivänä enemmän kuin hyvin, mutta toisessa päässä kiekko ei tuntunut pomppivan vähänkään kotkalaisten kannalta suotuisalla tavalla.

Saman asian toi julki myös titaaniluotsi Oksanen.

– Pienet asiat ratkaisevat edelleen nämä pelit – me emme tehneet paikoistamme riittävän kovalla prosentilla maaleja kaveriin nähden.

Ne maalit, ne maalit…

Kotijoukkue Kiekko-Vantaa oli ottelun avauserässä terävämpänä kaukalossa, vei peliä ja sai iskettyä kiekon kahdesti Pussisen vartioimaan titaanirysään Emil Leppäsen ja Jere Partasen toimiessa osumien tekijöinä.

– Ensimmäinen erä oli pelillisesti hieman kahta jälkimmäistä heikompi ja siihen Kiekko-Vantaa maalinsa saikin tehtyä, Oksanen totesi ykskantaan.

Ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen myös Titaanit sai pelinsä rullaamaan ja tilanteita alkoi syntyä toisessa kenttäpäädyssä seisseen lohiveskari Manu Lähteenmäen maalin läheisyyteen.

Titaanit sortui kuitenkin selkeissä tekopaikoissa pieneen huolimattomuuteen ja hätäilyyn, jonka myötä Lähteenmäki selvisi muutamaan otteeseen muun isäntäjoukkueen tavoin pelkällä säikähdyksellä.

Tasaisen kamppailun lomassa Kiekko-Vantaallekin tarjoutui loistavia paikkoja lisäosumien tekoon, joista parhaat ottelun toisen erän alun kahden miehen ylivoimalla, mutta avauserän kahdesta takaiskusta sisuuntunut Niilo Pussinen venyi pariin sen luokan pyttytorjuntaan, notta TERVE!

– Hyvään taisteluun tarvitaan aina loistavaa maalivahtia ja Niilo olikin aivan huikea tänään – etenkin alivoimalla pelatessamme hän otti monta todella isoa torjuntaa, Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen suitsutti.

Pussisen hurja vire liekitti koko kotkalaisjoukkueen paiskimaan aina vain kovemmalla raivolla hommia ja lopulta työ palkittiin, kun Jani Vilkas karkasi alivoimalla läpiajoon sekä pysäytti Trio Areenan digitaalit komean maalin myötä aikaan 47:34.

2-1-kavennuksen jälkeen Titaanit sai entistä enemmän peliä haltuunsa, sortuen kuitenkin rangaistusvaikeuksiin. Se on tosin pakko sanoa, että käsi nousi luvattoman helposti kun punapaitainen otti sininuttuista kaveria, kun taas toisinpäin rikkeitä ei juuri löytynyt vihellettäväksi.

Punanutut kuitenkin taistelivat alivoimat pois päiväjärjestyksestä, jonka jälkeen vierasjoukkue kehitti valtaisan loppukirin sekä sen aikana muutaman sellaisen tekopaikan, joista kiekko olisi pitänyt ehdottomasti toimittaa uuniin.

Joel Helle manaa varmasti vieläkin sitä, ettei miehen rannekuti lennättänyt pelivälinettä muutamaa senttiä enemmän oikealle, jotta kumimuikku olisi vilahtanut tolpan kautta rysään. Nyt se nimittäin kimmahti tolpasta pihalle, säästäen näin Kiekko-Vantaan totaaliselta paniikilta.

Titaaneille tarjottiin vielä ajassa 56:16 yhtä huippusaumaa ottelun tasoittamiseen isäntien Jere Partasen otettua rangaistuksen. Pakkopeli pyöri mallikkaasti ja vetoja sateli, mutta Manu Lähteenmäki lohiveräjälle kesti kuin kestikin punanuttujen pommituksen.

Taistelu näytti jo taukoavan 39 sekuntia ennen täyttä aikaa, kun päätuomari Sami Virtala vihelsi täysin pelinvastaisen rangaistuksen Titaanien Janne-Pekka Pölläselle, joka yritti huitaista Lähteenmäen patjan eteen jääneen pelivälineen sisään samaan aikaan tulleen vihellyksen kanssa.

Virtala tulkitsi Pölläsen huitoneen tilanteessa maalivahtia maalinteon sijaan ja antoi näin Kiekko-Vantaalle kovan edun jäljelle jääneiden sekuntien ajaksi.

Titaaniluotsi Marko Oksanen otti samassa ajassa aikalisän ja hieroi kentälle komentamiensa pelaajien kanssa ovelan kuvion, johon kuului maalivahti Niilo Pussisen pois ottaminen maalinsa suulta.

Punanutut saivatkin vielä tasavoimin pelatessaan pienen paineen Kiekko-Vantaan päätyyn, mutta tekopaikoille kotkalaiset eivät enää päässeet, joten summerin törähtäessä pisteet jäivät Tikkurilaan 2-1-lopputuloksella.

– Teimme todella paljon hyviä asioita kaukalossa sekä paransimme kokoajan esitystämme ottelun edetessä, mutta pienestä jäi taas kiinni ja tietenkin se harmittaa suuresti, kommentoi Oksanen.

Titaanikäskyttäjä oli erityisen tyytyväinen joukkueensa parannettua pelaamistaan pelin edetessä kuin se kuuluisa sika juoksuaan.

– Toisessa ja kolmannessa erässä tiivistimme pelaamistamme – mielestäni peli oli niissä pitkiä pätkiä aivan meidän hallussamme ja tähän mennessä sarjan ylivoimaisesti kovin joukkue oli helisemässä, Oksanen kertasi pelin kulkua.

Vaikka Titaanit kirvelevän tappion kärsikin, oli esitys omiaan nostamaan koko joukkueen uskoa omaan tekemiseensä ja siihen, että homma kyllä kääntyy tulevien kierrosten aikana vielä parhain päin.

– Ei vaan vielä puristus riittänyt voittoon asti, mutta jatkossa se riittää aivan varmasti, paalutti titaaniluotsi Oksanen itsevarmana.

– En nimittäin epäile hetkeäkään etteikö niitä pisteitä ala tulla, kunhan vain jatkamme nyt nähdynkaltaista pelaamista.