Joukkueenjohtajat|Seuran johtokunta

Ei kahta ilman kolmatta – B-nuorten vuoro tehdä sarjanoususta totta!

31.3.2014

Titaanien B-nuorten kauden 2013–2014 miehistö oli joukkue isolla J-kirjaimella varustettuna.

Titaanien B-nuorten vaiherikas kausi sai hienon päätöksen viikonloppuna Kuortaneen urheiluopistolla pelatussa Suomi-sarjan lopputurnauksessa.

Titaanien B-nuoret tekivät kuluvan kauden aikana ajoittain lähes mahdottomalta näyttäneestä isosta unelmastaan mahdollista pelaamalla Kuortaneella todella loistavan turnauksen, joka huipentui sunnuntai-iltana pronssimitali- ja sarjanousujuhliin.

– Tämä oli huikea kruunu koko kaudelle – vaikeuksien kautta voittoon, tokaisi Titaanien B-nuorten päävalmentaja Joni Jokila.

Käsi sydämelle herra päävalmentaja; olisitko lokakuun alussa B-nuorten valmennusvastuun harteillesi otettuasi osannut ikimain odottaa tällaista loppuhuipennusta?

– Pakko myöntää, että itselläni oli sellainen ”lapsenusko” päällä, että kyllä tästä vielä hyvä tulee. Kova usko oli joukkueeseen ja tiesin, että se pystyy suorittamaan paljon paremmin kuin mitä syksyllä nähtiin, Jokila totesi.

– Se on toki sanottava, etten aivan siinä alussa uskaltanut toivoa, että ihan näin ison pommin pystyisimme keväällä pudottamaan.

Jo perjantaina kohti Etelä-Pohjanmaata matkaan lähteneellä titaanimiehistöllä oli vakaana aikomuksena pelata itselleen paikka ensi kaudeksi B-nuorten Mestikseen sekä samalla ottaa nimiinsä myös koko lopputurnauksen herruus.

Titaanipiiskuri Jokila aistikin joukkueensa vahvan latauksen heti lauantaiaamuisesta herättelylenkistä lähtien.

– Joukkueesta näki kauas, että halu menestyä on todella kova, Jokila mietiskeli.

Titaanien taival Suomi-sarjan lopputurnauksessa alkoi heti todella isolla ottelulla, sillä mikäli päivän aiemmassa koitoksessa Jukureille taipunut Hermes kaatuisi, olisi punanuttujen paikka ensi kauden B-nuorten Mestiksessä varma asia.

Valmennuksen sanoin ”lievästä tahmeudesta” kärsineet kotkalaiset eivät saaneet kaksieräisen koitoksen aikana koneitaan oikein missään vaiheessa kunnolla käyntiin, mutta siitä huolimatta Titaanit puristi Mestis-paikan tuoneeseen 2-1-voittoon.

Päätavoitteen varmistuttua jo aikaisessa vaiheessa, tarjoutui Titaaneille oiva sauma pelata itsensä jopa lopputurnauksen finaaliin asti.

Hienoisesta jännityksestä kärsinyt kotkalaisjoukkue joutui kuitenkin lopulta tunnustamaan Jukurit paremmakseen maalein 3-4, vaikka punanutut esittivätkin ottelun aikana välillä jopa kauden parasta peliään.

– Turnauksen aikana menestymisnälkä oli välillä jopa liiankin kova ja se taas näkyi lievänä jännityksenä – etenkin Jukureita vastaan pelaamisemme oli hermostunutta, myönsi punanuttuluotsi Jokila.

Työ kiitti tekijäänsä

Jukureille kärsityn tappion myötä Titaanien tie vei täten pronssikamppailuun, jossa vastaan asettui Rovaniemen kiekkoylpeys – RoKi. Jos oli lauantaina punanuttujen otteissa havaittavissa pientä väkinäisyyttä ja hermostuneisuutta, ei sunnuntaina niistä näkynyt enää jälkeäkään.

– Lauantain peleissä näkynyt jännitys oli kaikonnut yön aikana ja pronssiottelusta tulikin meidän näytöksemme lähes alusta loppuun asti, totesi B-nuorten päävalmentaja Joni Jokila.

Punanuttumiehistö halusi päättää kautensa voittoon ja sen se myös vakuuttavalla tavalla teki. Titaanit oli nimenomaan joukkueena RoKia parempia, jonka myötä 7-3-lukemiin päättyneen pronssiottelun jälkeen tuskin kukaan pystyi jossittelemaan sillä, menikö lopputurnauksen kolmas sija oikeaan osoitteeseen.

– Sanoin pelaajille pronssiottelun päättymisen jälkeen, että tämä kausi on menty vain ja ainoastaan joukkueen etua ajatellen eteenpäin – meillä ei ollut yksittäistä pelaajaa tai kenttää, joka nämä pelit olisi ratkaissut, raotti Jokila pelaajiensa kanssa käymiään keskusteluja.

– Joukkueena mentiin ja joukkueena voitettiin, siitä lopputuloksena nousu Mestikseen sekä pronssimitalit kaulaan.

Ensimmäistä kauttaan valmennuspuuhia tehneen Jokilan mieltä menestyksen hetkellä lämmitti erityisesti tyyli, jolla Titaanit oli koko menestystarinansa rakentanut – raa’alla työnteolla.

– Turnausta kun katsoo hieman tarkemmin, niin kyllä siinä näkyi hyvin pitkälti se työn tulos, jota olemme koko pitkän kauden aikana jaksaneet joukkueena tehdä, kotkalaiskäskyttäjä myhäili tyytyväisenä.

– Toivottavasti jätkät tajuavat itse sen, että työn avulla on jatkossakin mahdollista saavuttaa hyviä lopputuloksia.

Menestyksen hetkellä päävalmentaja Jokila halusi antaa kiitosta myös muille titaanimiehistön parissa hartiavoimin kauden aikana paiskineille tahoille.

– Isoin ansio tästä kaikesta kuuluu totta kai pelaajille, mutta myös Jori, Minna, Tapsa sekä Ari ansaitsevat muiden taustatoimijoiden ohella kiitokset siitä tuesta, jota niin joukkue kuin itsekin olen henkilökohtaisesti saanut, titaaniluotsi sanaili.

Sunnuntai-iltana Kuortaneen urheiluopistolla Mestis-nousua ja pronssimitaleita juhlineesta Titaanien B-nuorten miehistöstä tuli näin ollen Akatemian ja A-nuorten ohella jo kolmas kotkalaisjoukkue, joka vaihtaa ensi kaudeksi sarjatasoa – ei kahta ilman kolmatta, vai mitä?!

B-nuorten Suomi-sarjan lopputurnauksen tarkemmat statistiikat löydät täältä ja täältä.