Joukkueenjohtajat|Seuran johtokunta

Kotkan jäähallien käyttöä koskevat rajoitukset

18.1.2022

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt sulkea kaikki joukkueurheiluun käytettävät sisäliikuntatilat (ml. Kotkan kilpa- ja harjoitusjäähallit) vuonna 2002 ja aiemmin syntyneiltä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt tiistaina 18.1.2022 päätöksen, jolla Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueen tietyt liikunta-, harrastus- ja virkistystilat määrätään suljettavaksi 20.1. – 2.2.2022 väliseksi ajaksi.

Alueen epidemiatilanne on tällä hetkellä erittäin vaikea terveydenhuollon kantokyvyn näkökulmasta ja tilojen sulkeminen arvioidaan välttämättömäksi toimenpiteeksi, jotta epidemian nopeaa leviämistä voidaan torjua. Lain mukaan sulkupäätös voidaan tehdä enintään kahden viikon ajaksi kerrallaan.

Etelä-Suomen AVI:n linjaus ei kuitenkaan koske ammattilaisurheilua, joka Jääkiekossa tarkoittaa Miesten Mestistä, Naisten Liigaa ja Naisten Mestistä, kun taas esimerkiksi U20 SM-sarja on sitten rajoituksen piirissä.

Sen myötä siis kaikki U20 ja vanhempien ikäluokkien joukkueet sekä sarjat ovat sisäharjoittelu- ja ottelutauolla 3. helmikuuta saakka. Täten kaikki sarjaottelut aikaväliltä 20.1. – 2.2.2022 siirretään tuonnemmaksi tiistain aikana. Tämä ei siis vaadi reagointia joukkueilta.

Vuonna 2003 ja myöhemmin syntyneiden, eli U19 ja nuorempien harrastaminen jatkuu määrätyin rajoituksin ja toiminnassa tulee huomioida osallistujien terveysturvallisuus.

Harjoitus- ja ottelutapahtumissa on noudatettava henkilömäärästä riippumatta turvavälejä ja kaikkia hygieniaohjeita. Tämä tarkoittaa, että pukukopissa saa olla enintään niin monta (yleensä noin 10) henkilöä, jotta turvavälit säilyvät ja ryhmät eivät sekoitu.

Suosituksena on harjoitusryhmän jakaminen 10 hengen ryhmiin jäällä (ryhmiä voi olla useita) ja ottelut pelataan otteluohjelman mukaisesti. Tämä koskee kaikkia U19 ja nuorempien sarjoja ja ikäluokkia. Katsojia ei otteluihin saa edelleenkään ottaa.