Joukkueenjohtajat|Seuran johtokunta

Oskari Salmisen ja Rasmus Kuparin kiekkourat alkoivat Titaani-Junioreiden Leijona-kiekkokoulusta

17.9.2021

Oskari Salminen pelasi vielä viime kaudella Kouvolan KooKoon riveissä. Nykyisin mies edustaa Mikkelin Jukureita.

Titaani-Junioreiden kasvatit Oskari Salminen ja Rasmus Kupari ovat molemmat aloittaneet jääkiekon pelaamisen Titaani-Junioreiden Leijona-kiekkokoulusta. Tällä kaudella Oskari Salminen pysäyttää kiekkoja Mikkelin Jukureiden maalilla ja Rasmus Kupari hakee lisää NHL-pelejä vyölleen Los Angeles Kingsin riveissä.

Lähivuosina Titaani-Junioreiden Leijona-kiekkokoulun kasvatit ovat päässeet näyttämään taitojaan Liigassa ja jopa NHL:ssä asti, etunenässä Oskari Salminen sekä Rasmus Kupari. Tällä kaudella liigajäillä on myös kurvaillut TPS:n paidassa menneenä kesänä NHL:ään varattu Kalle Väisänen.

Oskari Salminen on aloittanut kautensa Mikkelin Jukureiden maalilla väkevästi. Kolmen ottelun jälkeen torjuntaprosentti on häikäisevä 97,4%. Ensi viikolla syntymäpäiviään viettävä 21-vuotias maalivahti kertoo sopeutuneensa Mikkeliin hyvin.

– Hyvin ollaan Mikkeliin sopeuduttu. Kiva kaupunki, missä on vettä lähellä. Varmasti tullaan viihtymään täällä, Salminen kuvailee uutta kotikaupunkiaan.

Pelit ovat tosiaankin Titaani-Junioreiden kasvatilla sujuneet ja vastuuta on tulossa lisää.

– Todella hyvä fiilis on alkaneesta kaudesta. Pelit ovat lähteneet henkilökohtaisesti hyvin käyntiin ja uskon, että joukkueenakin meidän on mahdollista mennä todella pitkälle, Salminen toteaa vaatimattomasti.

Salminen itse aloitti kiekkouransa isoveljensä Markus Salmisen jalanjäljissä. Pelipaikaksi valikoitui kuitenkin puolustajan sijaan maalivahti ja jääkiekko on kuulunut nuoremman veljen harrastuksiin pienestä pitäen.

– Kiekkokouluun menin kyllä tosi innoissaan. Isoveli harrasti myös jääkiekkoa, niin se valikoitui automaattisesti myös omaksi lajiksi, kun seurasi isoveljen jalanjälkiä. Tykkäsin olla maalivahtina pihapeleissä, niin lopulta se valikoitui pelipaikaksi myös jäällä, eikä kyllä ole kaduttanut hetkeäkään, Salminen naurahtaa.

Oskari muistelee eri ikäluokkien joukkueita lämmöllä. Seurat ovat vaihtuneet ja pelikaverit siinä samalla. Salminen pelasi Titaani-Junioreissa A-nuoriin asti ja siirtyi sitten Kouvolan KooKoon A-nuoriin sekä lopulta myös miesten liigajoukkueen mukaan.

Viime kaudella vastuuta kertyi KooKoon liigajoukkueen maalilla 14 ottelun verran. Nuorukainen on käynyt myös lainalla SaPKon ja Kiekko-Vantaan Mestis-joukueiden maalilla. 

– Paljon on kyllä kavereita tullut kiekkokoulusta ja tietysti myös matkan varrelta. Taidettiin itseasiassa olla Kuparin ”Rapen” kanssa samassa kiekkokoulussa, mies toteaa.

– Parhaimpia muistoja on jääkiekossa joukkuekavereiden kanssa vietetyt hetket ja vaikka tätä tosissaan tehdään, niin tärkeintä on muistaa pitää hauskaa. Kaiken kaikkiaan tämä on kyllä mahtava harrastus, Salminen kertoo lähettäen samalla terveisiä uusille harrastajille.

Tulevaisuudestaan nuorukainen puhuu määrätietoisesti.

– Tavoitteena on pelata vahva kausi ja johdattaa joukkuetta kohti pudotuspelejä. Pidemmän aikavälin tavoitteena on päästä rapakon taake pelaamaan, mutta mikään kiire ei kuitenkaan ole, Salminen toteaa itsevarmasti

Rasmus Kupari puolestaan valmistautuu kolmanteen kauteensa Pohjois-Amerikassa. Kausi 2019–2020 meni vielä kokonaan AHL:n puolella, mutta viime kaudella nuorukainen pääsi vetämään ensipiirtonsa jäähän tarunhohtoisessa NHL:ssä.

Otteluita kertyi lopulta seitsemän kappaletta, joissa ”Rape” teki myös yhden maalin. Kiekkouransa alkua Titaani-Junioreiden junioripolun lähes läpi kolunnut Kupari muistelee seuraavasti.

– Kiekkokouluun menin muistaakseni 6-vuotiaana kokeilemaan olisiko jääkiekko sopiva harrastus minulle ja olihan se. Iskä oli pelannut lätkää koko ikänsä, niin sen kautta jääkiekko tuli myös minun elämään, Kupari kertaa.

Jääkiekon lisäksi nuorukainen on pelannut myös jalkapalloa. Salmisen tavoin eri ikäkausijoukkueista on kertynyt Kuparille paljon ystäviä, joista osa on ollut mukana jo kiekkokoulusta lähtien.

”Rape” toivoo, että mahdollisimman moni kotkalainen nuori löytäisi jäähallille.

– Toivottavasti moni lähtee rohkeasti opettelemaan jääkiekon perusteita ja jää sitten lajin pariin pidemmäksikin aikaa, Kupari rohkaisee.

Kupari on jo matkannut Los Angelesiin, missä hän osallistuu joukkueen harjoitusleirille. NHL kausi alkaa tiistaina 12.10., eikä tulevan kauden tavoite jää epäselväksi.

– Jonkin aikaa on ollut jo odottavaiset ja innostuneet fiilikset. Lähden tavoittelemaan pelipaikkaa NHL-joukkueen vakiokokoonpanosta. Iso kausi on tulossa ja on ihan mahtavaa saada fanit takaisin katsomoon, Kupari toteaa itsevarmasti.

Kalle Väisänen pelaa ensimmäistä kauttaan Liigassa TPS:n paidassa. Turussa nuorukainen on kuitenkin viettänyt jo useamman vuoden. Titaani-Junioreissa nuorukainen on pelannut viimeksi C-nuorissa, jolloin Titaanit pelasi kyseisen ikäluokan Mestistä.

Väisänen varattiin menneenä kesänä NHL:ään New York Rangersiin. Kausi TPS:ssä on alkanut myös mukavasti, sillä kolmessa ottelussa on kertynyt kaksi syöttöpistettä ja vastuutakin on tullut mukavasti. 

Kaikki kolme nuorukaista ovat mahtavia esimerkkejä siitä, miten mukava harrastus voi muuttua ajan saatossa jopa ammatiksi asti.

Titaani-Junioreiden ja Haminan Kiekkoympyrät-80:n Leijona-kiekkokoulu alkaa tulevana sunnuntaina 19.9.2021 molemmilla paikkakunnilla.

Kausimaksu 70€ sisältää yhteensä 70 harjoituskertaa ja kokeilemaan pääsee ilmaiseksi.

Leijona-laumaan voi liittyä myös kauden aikana – ilmoittaudu mukaan täältä!