Joukkueenjohtajat|Seuran johtokunta

Tiedote seuroille ja joukkueille

25.1.2021

Me kaikki elätämme toiveita, että erityisesti lasten ja nuorten harrastuksien rajoituksia purettaisiin.

Yhteiskunnallinen keskustelu käy asian tiimoilta kiivaana. Hallitus tiettävästi käsittelee maanantaina 25.1.2021 hybridistrategian päivitystä ja erityisesti tämän viikon osalta odotamme hallituksen ulostuloa illan aikana. Varmuutta ei tosin ole, otetaanko harrastuksiin tänään kantaa.

Näistä syistä olemme tehneet Jääkiekkoliitossa toistaiseksi voimassa olevan strategisen päätöksen siirtää sarjaotteluita tällä hetkellä viikko kerrallaan.

Tiedostamme tämän aiheuttavan tiettyjä logistisia hankaluuksia, mutta päätavoitteemme on nyt ja on koko ajan ollut, että sarjatoiminta voisi jatkua kaikilta osin mahdollisimman pian.

Viime viikolla parikin kaupunkia teki päätöksiä aloittaa lasten harrastukset ja emme tahdo senkään vuoksi siirtää pelejä usealta viikolta, koska pelien jatkumiselle on kuitenkin olemassa mahdollisuus.

Pääasiassa siirrämme ottelut perjantaisin/maanantaisin koskien seuraavaa viikkoa. Tulevan viikonlopun ottelut siirretään poikkeuksellisesti tänä iltana/huomenna riippuen hallituksen tämän illan linjauksista.

Jääkiekkoliiton sarjahallintajärjestelmä lähettää puuttuvista peliajoista toistaiseksi muistutuksia lähimmän viikon ajalle, mutta niiden vuoksi ei tarvitse liittoon ottaa yhteyttä, eikä reagoida niin kauan kunnes tilanne kultakin viikolta selkiytyy. Pyydän myös, että välttäisitte yhteydenottoja liittyen tulevien viikkojen otteluihin yllä mainitusta syystä.

Mikäli johonkin otteluun on vain muutama päivä aikaa, voi kyseessä olla yksittäinen ottelu, joka on vahingossa jäänyt siirtämättä ja siitä toki pyydämme meille ilmoittamaan. Otteluita kun siirretään satoja kerrallaan.

Lisäksi toivomme, että yksittäiset joukkueenjohtajat välttäisivät tekemästä omia tulkintoja tai päätöksiä voimassa olevista rajoituksista ja välttäisivät yhteydenottoja vastustajiin koskien otteluiden siirtoja rajoitusten vuoksi tulevina viikkoina.

Me seuraamme herkeämättä kaikkia viranomaispäätöksiä ja suosituksia sekä teemme hartiavoimin töitä eri sairaanhoitopiirien vastuuhenkilöiden kanssa saadaksemme jotakin myönnytyksiä. Tästä syystä vaikka jollakin alueella julkaistaisiin joku rajoitussuositus vaikkapa 2-4  viikoksi, emme siihen automaattisesti sellaisenaan heti reagoi viikoiksi kerrallaan, vaan käymme jatkuvaa vuoropuhelua heidän kanssaan.

Tätä kärsivällisyyttä toivomme nyt seuraväeltä sekä joukkueenjohtajilta – kiitos!


Ystävällisin terveisin

Pirkka Antila,
Kilpailupäällikkö
Suomen Jääkiekkoliitto