Joukkueenjohtajat|Seuran johtokunta

Marko Oksasesta C-nuorten vastuuvalmentaja!

2.3.2020

Marko Oksanen ottaa tulevalla kiekkokaudella 2020–2021 kaitsettavakseen Kotkan Titaanien U16-joukkueen.

Kotkan Titaanien C-nuoret saavat tulevalle kaudelle 2020–2021 kaitsijakseen erittäin kokeneen kiekkomiehen, sillä Marko Oksanen on piirtänyt nimensä joukkueen vastuuvalmentajasopimukseen.

Jo tähän mennessä pitkän valmennusuran tehnyt Marko Oksanen on varsinkin kotkalaisille ja eteläkymenlaaksolaisille kiekkoihmisille todella tuttu kasvo, sillä hän on toiminut vuosia niin Titaanien edustusjoukkueen kuin seuran eri ikäkausimiehistöjen vastuuvalmentajana.

Sapattivapaalta paluun takaisin sorvin ääreen tekevä ja kevääseen 2021 saakka ulottuvan sopimuksen allekirjoittanut Oksanen, 52, ottaa vastuulleen Titaani-Juniorien C-nuorten valmentamisen, joka Suomen Jääkiekkoliiton tekemän linjauksen myötä tunnetaan jatkossa U16-joukkueen nimellä.

– On erittäin iso asia, että saimme kokeneen ja monissa liemissä keitetyn valmentajan taas mukaan seuran toimintaan, toteaa Titaani-Juniorit ry:n valmennuspäällikkö Mika Iltola tyytyväisenä.

Oksanen on ennen C-nuorten ruoriin tarttumistaan toiminut Titaanien edustusjoukkueen vastuuvalmentajana sekä Suomi-sarjassa että 2. -ja 3. divisioonassakin.

Junioripuolella ”Ölle” on puolestaan valmentanut niin ikään hyvällä menestyksellä 95-syntyneiden joukkuetta, jonka pelaajista suuri osa puki lopulta päälleen myös punanuttujen edustusmiehistön peliasun.

– Markolla on laaja kokemus niin miesten kuin juniorijoukkueidenkin valmentamisesta ja kaikki varmasti edelleen muistavat hänen tekemänsä ansiokkaan sekä pitkäjänteisen työn seuramme 1995-ikäluokan kanssa, Iltola sanailee.

Uuteen pestiinsä Oksanen tarttuu Iltolan mukaan intoa täynnä kuin se kuuluisa ilmapallo.

– Marko oli heti neuvotteluidemme alusta lähtien erittäin innostunut U16-joukkueen valmennuksesta, ”Illi” kommentoi.

– Uskonkin hänen rauhallisen ja jämäkän otteen, ylläpitämänsä korkean vaatimustason sekä kokemuksen mukana karttuneen tietotaidon ansiosta U16-joukkueen ottavan taas uusia askelia eteenpäin.

Titaanien C-nuoria kuluvalla kaudella 2019–2020 vastuuvalmentajan ominaisuudessa luotsaava Eero Vilkas aloittaa tulevana syksynä viimeisen vuotensa opiskeluidensa saralla, jonka myötä hän haluaa oma-aloitteisesti keventää valmennustaakkaansa ja jättäytyä jatkossa pienempään rooliin juniorivalmennuksessa.

–  Vilkkaan opiskelut ovat siinä pisteessä, että valmistuakseen keväällä 2021, on hänen panostettava nyt entistä enemmän voimavaroja kouluasioihinsa, Iltola selventää.

– Vaikkei Eero vastuuvalmentajana ensi kaudella tulekaan toimimaan, haluaa hän silti jatkaa seuran palveluksessa vähemmän aikaa vievän valmennuksen parissa ja käymmekin sen myötä eri vaihtoehtoja kevään aikana yhdessä läpi.