Joukkueenjohtajat|Seuran johtokunta

Mestiksessä siirrytään kolmen pisteen jakoon ja rangaistuslaukauskilpailuihin

20.4.2007

Mestiksessä siirrytään kolmen pisteen jakoon ja rangaistuslaukauskilpailuihin

SJL:n liittohallitus päätti esittää liiton kevätvaltuustolle, että Mestiksessä siirrytään pelaamaan kolmen pisteen järjestelmällä. Tällöin voitosta varsinaisella peliajalla saa kolme pistettä, jatkoaika- tai rangaistuslaukauskilpailun voitosta kaksi pistettä ja jatkoaika- tai rangaistuslaukauskilpailun tappiosta pisteen. Varsinaisella peliajalla hävitystä ottelusta ei saa pistettä.

Muutos tuo samalla rangaistuslaukauskilpailut tutummiksi muissakin sarjoissa kuin SM-Liigassa. Mikäli ottelu on 5 minuutin jatkoajankin jälkeen tasan, selvitetään voittaja rangaistuslaukauskilpailulla. Rangaistuslaukauskilpailu suoritetaan IIHF:n sääntöjen mukaisesti (kolme ampujaa, jos vielä tasan niin sitten pari kerrallaan).

Muutoksen perusteena on halu mukailla kansainvälisten arvokisojen ja ottelujen pelaamistapaa. Kaikissa arvokisoissa otteluissa ratkaistaan voittaja ja pisteitä jaetaan esitetyn mallin mukaisesti. Ratkaisulla halutaan eri ikäluokan maajoukkuepelaajillekin kokemusta mm. rangaistuslaukauksista tositilanteessa. Lisäksi aikuisten sarjoissa rangaistuslaukauskilpailu on yleisön sekä pelaajien mieleen. Mestiksen pelaajakyselyn mukaan enemmistö puolsi järjestelmän käyttöönottoa.

 

SJL