Joukkueenjohtajat|Seuran johtokunta

Titaanien yhteistyö KyAMK:n kanssa sai jatkoa!

30.10.2006

Titaanien edustusjoukkue ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulu allekirjoittivat 30.10.2006 yhteistyösopimuksen, joka on jatkumoa kahdelta edelliseltä kaudelta. Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat Kymenlaakson ammattikorkeakoulun rehtori Ragnar Lundqvist ja Titaanien toiminnanjohtaja Sakari Välimaa.

Titaaneilla ja Kymenlaakson AMK:lla on ollut aiempinakin vuosina yhteistyösopimuksia. Titaanien toiminnanjohtaja Sakari Välimaa on erittäin tyytyväinen yhteistyön jatkumiseen ja kokee sen erittäin tärkeäksi. Yhteistyön tarkoituksena on saada jokaiselle jotakin ns. "win-win" -periaatteella.

Titaanien toiminnanjohtaja Välimaa toivookin, että yhteistyö jatkuisikin aina vaan pidempään.

– KYAMK:n kanssa on ollut erittäin helppoa ja antoisaa rakentaa tätä yhteistyötä ja uskon, että voimme sitä edelleen myös kehittää. Tässä on minusta jokainen osapuoli selkeä voittaja, koulu saa opiskelijoita, me saamme pelaajia, pelaajat saavat koulutuksen, Kotkan kaupunki lisää asukkaita ja Kotkan yrityselämä osaajia, totesi Välimaa.

– Osa meidän opiskelija pelaajista ovat saaneet hyvin myös alansa kesätöitä Kotkassa ja uskon, että osa saa siitä jatkumona myös työpaikan, ainakin toivon näin.

Välimaa korostaa koulutuksen tärkeyttä ja painottaa tätä usein varsinkin nuorille kiekkoilijoille.

– Olen ehkä itse osaltani "hyvä" esimerkki siitä, että nuoruus meni kaukalossa ja sen jälkeen olen aloittanut opiskelun ja voin vakuuttaa, ettei se ole ihan helppoa vanhemmiten,  Välimaa sanoo.

– Varsinkin työn ja opiskelun yhteensovittaminen on aika haasteellinen juttu.  Siksi olenkin yrittänyt korostaa pelaajille koulutuksen merkitystä. Vaikka tuntuu, että nuorena voi tienata helposti rahaa muutaman tonnin tilapaistöillä, kannattaisi ajatella asiaa useampi vuosi eteenpäin.

– On toki hyvä, että nuoret tekevät töitä, mutta silti painotan opiskelun tärkeyttä meidän pelaajille. Työelämässä olo on pitkä aika ja sitä kannattaa huolella miettiä. Meillä ei ole ryhmässä yhtään ammattilaista ja kyllä ne Mestiksessäkin vähissä on.

– Mielestäni opiskelun ja pelaamisen yhdistäminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Me olemme seurassa ehkä tavallista enemmän kiinnostuneita siitä, että pelaajalla olisi asiat myös siviilissä kunnossa.

– Mun mielestä on iso juttu, jos pelaaja saa pelaamisen lisäksi muistoksi Kotkasta itselleen ammatin vaikkei sitä suurinta tilipussia meiltä saisikaan. On ainakin joku mihin turvata työelämänsä viimeiset 30 vuotta.

Välimaan mukaan koulutus tulisi asettaa etusijalle ainakin mikäli pelaa juuri alemmilla sarjatasoilla. Tähän tulisi Välimaan mukaan pureutua myös lajiliiton osalta tehokkaammin ja samoin muiden seurojen osalta.

– En tarkoita että meidän tapa on ainut oikea tapa toimia, mutta meistä tämä on hyvä ja toimiva juttu. Liian usein varsinkin ns. ammattiurheilussa urheilija jää uran jälkeen ns. yksin ja tyhjän päälle. Ne jotka tekee kunnon tilin jääkiekosta ovat aika pieni ryhmä, puhumattakaan niistä, jotka tekevät sellaisen tilin, joka turvaa elämän aina kiikkustuoliin asti, naurahti Välimaa.

– Tunnen ja tiedän pelaajia, jotka ovat muutaman vuoden kuluttua siinä tilanteessa, että CV:ssa lukee 10-16 vuotta jääkiekkoilijana ja koulutuksena on peruskoulu 90-luvulta. Sillä ei työvoimatoimistosta juuri duunia saa.

– Kilpailu ammattilaisista on kaikkialla yhtä kovaa, niin kaukalossa kuin yrityselämässäkin. Kaikista vanhoista pelaajista ei voi tulla samettiäänisiä kommentoijia tai maajoukkueen joukkueenjohtajia, naurahti Välimaa.

Titaanien edustusjoukkueessa on 25 pelaajaa, joista opiskelijoita on 65 %. Kotkaan saapuvat pelaajat hakevatkin usein harrastuksensa rinnalle koulutuspaikkaa ja niin kävi myös tänä vuonna. Tämän kauden joukkueen pelaajista kaksi pelaajaa on aloittanut opintonsa Kymenlaakson Ammattikorkeakoulussa tänä syksynä jo aiempien siellä opiskelevien pelaajian lisäksi.  

Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu tarjoaa korkeakouluopetusta Kotkassa, Kouvolassa, Kuusankoskella ja Elimäellä. Kotkan toimipisteissä opiskellaan merenkulkua, tekniikkaa, metsä- ja puutaloutta, liiketaloutta sekä terveysalaa.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, tekniikan toimiala
Toimialajohtaja Juha Rissanen, p. 044 702 8346, juha.rissanen@kyamk.fi
www.kyamk.fi

Kotkan Titaanit
Toiminnanjohtaja Sakari Välimaa, p. 044 033 3251, sakari.valimaa@titaanit.fi
www.titaanit.fi